Димитър Пенчев с амбиции да покори европейския връх

Кикбоксьорът от Плевен заминава за Словения в неделя

Kaкто вече информирахме, националите по кикбокс провеждат подготвителен лагер в Плевен за предстоящото Европейско първенство в Марибор, Словения. Надпреварата ще се проведе от 23 до 30 октомври.

Заниманията в града на Панорамата са под ръководството на националния селекционер Миодраг Йотич и треньорите Красмир Кирилов и Красимир Колев. За пълноценната подготовка на гарнитурата допринасят и домакините от СК "Скорпион"- Плевен и техния треньор Камен Пенчев.

Любимецът на плевенчани и наш съгражданин Димитър Пенчев и съотборниците му заминават за София в събота, а в неделя пътуват за Словения, научи Plevenutre.bg. В неделя ще се състои и официалният кантар преди първите битки, като Митко ще се качи на ринга във вторник.

"Очертава се силно европейско. Все още не знам нищо конкретно за противниците и с кой ще играя. Но най-силни при мен са представителите на Беларус, Русия и Черна гора, които имат сериозно представяне от световното от миналата година. Беларусинът стана световен шампион", сподели Митко Пенчев за нашите читатели.

Годината до този момент е изключително успешна за него и амбициите му са да покори европейския връх, въпреки сериозната конкуренция, която го очаква в Марибор. Припомняме, че Пенчев направи много силни мачове на "Ultimate pro fight" през пролетта, а миналия месец триумфира на Държавния шампионат по кикбокс в Каварна.