Последната мечта на Емил Димитров оживява в музикален спектакъл

В ролята на великия певец ще се изяви плевенчанинът Даниел Цочев

На 20 декември 2016 г. Зала 1 на НДК ще посрещне зрителите на премиерното представяне на музикалния спектакъл "На Нея с обич! Емил Димитров".

Последната мечта на Емил, пътят към Нея и песните му, изпълнени на живо, ще срещнат публиката на този спектакъл с тъгата и любовта, радостите и житейските изпитания на един артист, превърнал се в музикална икона за поколения българи.

Сценичната история ни среща с Емил в залеза на неговия живот. Последната му мечта! Какво неизречено желание таи творецът, получил признанието на българската и световната сцени? За какво мечтае певецът, чието творчество завладя сърцата на милиони почитатели? Въпросите ще търсят отговори и заедно с незабравимите песни ще движат нишката на една пленителна история за последната мечта на големия артист Емил Димитров.

В ролята на Емил Димитров ще видим актьора Даниел Цочев, който изпълнява на живо и включените в спектакъла песни, сред които са: „Моя страна, моя България”, „Ако си дал“, „Писмо до мама”, „Само тази нощ“, „Джулия“, „Ако можех да избирам, майчице“, „Арлекино“, „Без грим“, „Върни ми времето“ и др.

В ролята на Тя - актрисата Антония Малинова, която работи в Париж и се завръща на българска сцена специално за тази роля. Даниел и Антония са участвали съвместно и в друг музикален сценичен проект - „Магически гласове“ (1990 - 1992 г.), с който представят музикалното културно наследство на България зад граница. През 2016 г. музикалният спектакъл „На Нея с обич! Емил Димитров“ ги събира отново на една сцена.