Хванаха двама с марихуана при спецакция

Операцията е извършена на територията на община Червен бряг

На 20 октомври на територията на община Червен бряг е проведена специализирана операция за противодействие на битовата престъпност, предотвратяване, разкриване и документиране на престъпления.

Около 10:30 часа на път град Червен бряг - село Рупци е спрян лек автомобил "Сузуки Суифт". В хода на проверката 27-годишният водач от Червен бряг, доброволно е предал кутия от цигари "Дънхил", съдържаща съцветие от суха зелена тревиста маса с размер 2х2см и стреч фолио с неправилна форма, съдържащ суха зелена тревиста маса с размери 2х2см. По негови данни тревистата маса е марихуана. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Предстои назначаване на експертиза. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т.1 от НК.

Около 12.50 часа в Койнаре служители от участък „Полиция“ в града по реда на чл. 83, ал.1 от ЗМВР извършили проверка в частен дом, обитаван от 25-годишен. Младежът доброволно е предал прозрачно полиетиленово пликче с размери 5х4 см. съдържащо суха зелена тревиста маса за която заявява, че е марихуана. Открита е една електронна везна, мелничка и пособия за изработка на цигари. Извършен е оглед на местопроизшествието. Материалите са иззети за лабораторна обработка. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Работата по случаите продължаваг разследващи полицаи. Полицейските действия са под контрола и ръководството на Районна прокуратура – Червен бряг.