Талант от Плевен с шанс за пробив в школата на Милан!

Мартин Димитров си извоюва правото да участва в тренировъчен процес и да изкара проби в школата на италианския гранд

Мартин Миленов Димитров е първият футболист от Плевен, извоювал си правото да участва в тренировъчен процес и да изкара проби в школата на италианския гранд Милан на легендарния стадион "Сан Сиро"!

Талантливият футболист е избран от треньорският състав на "росонерите" по време на участието си в Милан Джуниър Камп, провел се в периода 4-10 юли 2016 г. на терените в Община Дряново под егидата на официалният представител на Милан за България - "Доминант Спорт Груп".

Избраните участници, които ще гостуват на Милан догодина, бяха оповестени лично от директора на Milan Academy World – Силвио Броли. Това се случи в присъствието на кмета на община Дряново инж. Мирослав Семов и председателя на Общински съвет Дряново г-н Тодор Георгиев, по време на заключителната пресконференция, провела се на 20 октомври в Ритуалната зала на местната управа.

Кариерата на Мартин Миленов Димитров започва на 5-годишна възраст във ФК Фортуна - Плевен, с участие във футболните формати "футбол 7" и "футбол 9”" При участие в два международни турнира, проведени в румънския град Корабия и в Плевен, отборът взе едно трето и едно четвърто място.

През 2015 година Мартин Димитров по покана от ФК Спартак 1919 (Плевен), преминава в редиците на клуба, с който участва в спечелването на престижното четвърто място на финалите на републиканското първенство, провели се в Трявна от 11 до 12 юни 2016 г. под егидата на БФС. По време на престоя си в Спартак 1919 Мартин Димитров участва в спечелването на третото място на турнира "Павел Бурмов" в Габрово, първо място на детски турнир, провел се през месец януари в Дряново, второ място на международният турнир "Несебър Къп" в гр.Несебър, първо място и купата на Община Дряново, проведен на терените във футболният комплекс в с.Царева ливада, второ място на международният турнир "Ваканция" в Несебър след оспорван финал и отбелязан гол срещу ЦСКА, както и трето място на проведения през месец април 2016 г. турнир "Банско къп", в група с отбора на Нотингам Форест и с пет отбелязани гола.

През 2016 година като част от отбора на Спартак 1919 талантливият футболист участва в три престижни международни турнира, проведени в гБанско - "Банско къп", както и в румънските градове Брашов и Букурещ.

От началото на месец октомври 2016 година Мартин Димитров участва в тренировъчен процес с ПФК Литекс гр.Ловеч, където ще премине през пролетния полусезон на 2017 година.