От ГЕРБ-Плевен: Цачева ще работи надпартийно и ще изпълни със съдържание президентската институция

"Плевенчани имаме шанса да вдигнем нашето самочувствие, да проявим местен патриотизъм и да гласуваме за човека от Плевен", каза Любка Костова

Общинското ръководство и общинските съветници от групата ГЕРБ се срещнаха с жителите на квартал Централен в Плевен. Срещата се състоя в читалище „Христо Ботев”.

Своите аргументи в подкрепа на кандидатурата на госпожа Цецка Цачева за Президент на Република България изразиха председателят на Общинския съвет Мартин Митев, неговият заместник и председател на комисията по култура, вероизповедание и международна дейност Петя Василева, общинският съветник и председател на комисията по образование Диана Данова и общинския председател на партията в Плевен Любка Костова. На срещата присъстваха още общинските съветници Христослав Михайлов и Пенчо Дреновски и представители на общинското ръководство на ГЕРБ.

Председателят на Общинския съвет Мартин Митев запозна гражданите с правата и задълженията на президентската институция. "Разделянето води до противопоставяне, противопоставянето ражда омраза. Когато сме разединени, когато всеки тегли чергата на своята страна, всички губим. Историята недвусмислено е доказала, че когато сме разединени, сме слаби, когато сме силни, нашият глас се чува в Европа. България се нуждае от Президент силна личност, от Президент обединител. Пътят на страната, стабилния път на България е насочен единствено в посоката Европейски съюз и НАТО. Затова единственият разумен избор е да подкрепим госпожа Цачева и та да стане първата жена-Президент на България”, каза Мартин Митев.

Своята убедена подкрепа за госпожа Цачева изрази и общинският ръководител на партията Любка Костова. "Повечето от тук присъстващите лично познават госпожа Цачева. Тя е достъпен, земен човек. Знаете, че всеки може да се обърне към нея, независимо на каква партия симпатизира, от какъв етнос е и каква вяра изповядва. Именно затова тя може да бъде обединител на нацията. Госпожа Цачева ще работи надпартийно и ще изпълни със съдържание президентската институция.”, заяви Любка Костова. Тя подчерта, че „плевенчани имаме шанса да вдигнем нашето самочувствие, да проявим местен патриотизъм и да гласуваме за госпожа Цачева, за човека от Плевен. Така ще покажем на цяла България, че Плевен е единен и уважаваме нашите успели съграждани.”, обобщи общинският ръководител на ГЕРБ- Плевен.

Като благороден човек описа госпожа Цачева общинския съветник Диана Данова.”Благородството е синтез от задължения и ангажименти, а не от привилегии  и затова смея да твърдя, че госпожа Цачева е благороден човек, защото умее да носи отговорност, умее да изпълнява ангажиментите си и да намира диалог с всички.”, каза Данова. Тя бе категорична, че кандидат президентската двойка Цачева, Манушев не с нуждае от фон, на който да изпъкне, защото това са едни силни и доказани професионалисти .

"Няма друг кандидат, който да има протоколната култура на госпожа Цачева при общуване с чуждестранни делегации и  посещение на всякакви институции в чужбина. Не можем да очакваме  някой да застане на позицията Президент и тепърва да се учи на протокол.”, каза Петя Василева. Тя подчерта, че никой не може да отрече приноса на госпожа Цачева за Плевен.” Ако мислите, че такива грандиозни проекти като реконструкцията на площада в града или запазването на Института по лозарство и винарство, наличието вече на пореден факултет в Медицинския университет и неговото развитие, запазването на филхармонията, не минават и през личното отношение на даден политик към родния му град, много се лъжете. Най- дълбокия мотив, който можем да имаме в подкрепа на госпожа Цачева е надпартийното й отношение към всеки човек”, обобщи заместник-председателят на ОбС в Плевен Петя Василева.