Много спорт и музика за празника на град Пордим

Ще се проведе и среща-дискусия на тема "Пътят на младите, възможности и перспективи за развитие"

На 27 октомври по повод отбелязването на празника на Пордим ще се проведат инициативи, които имат за цел да създават нови приятелства и приобщаването на деца в неравностойно положение с деца от семейна среда, както и да бъдат популяризирани малките населени места като градчето. Това съобщи за Plevenutre.bg Слави Михайлов от Националното сдружение на сираците в България.

От 11:00 часа ще се проведе приятелска среща по футбол между деца и младежи в неравностойно социално положение и деца от семейна среда. Главният селекционер на ДЮШ на ПФК Лудогорец Валентин Станчев ще проследи лично срещата и ще връчи подаръци на двата отбора. На събитието ще присъства и кмета на Пордим Детелин Василев и др. Съдията за срещата е осигурен безвъзмездно от БФС.

В 12:30 часа в общинския фитнес на града ще се проведе демонстрация по фитнес и културизъм, като на събитието ще присъстват Георги Йорданов от София, заслужил майстор на спорта, двукратен балкански шампион и бронзов медалист на европейско първенство по културизъм, варненецът Дидо Митев, професионален фитнес инструктор, диетолог и собственик на фирма за фитнес храни и добавки и др. А младежите от Пордим ще покажат своите умения и ще получат награди за представянето си.

От 14:00 часа в заседателната зала на общината ще се проведе среща-дискусия на тема "Пътят на младите, възможности и перспективи за развитие".

Кулминацията от събития ще е в читалище "Иван Радоев" в града, където ще се проведе концерт с участието на млади изпълнители, сред които Тихомир Митов от "Гласът на България", Мирян Костадинов от "Х Фактор", Митко Петров и др. Началото е в 18.00 часа.

Събитията се организират с медийната подкрепа на телевизия "ММ", която през целия ден ще прави репортажи за случващото се в града, както и радио “BOX”.