Отново печеливш в Плевен от лотарията "Касов бон" на НАП

Плевенчани са сред най-активните участниците

Йорданка Мариновска от Плевен е четвъртият по ред късметлия в региона, който получава седмичната награда в Лотарията „Касов бон“ организирана от НАП и МФ: смарт телефон с четириядрен процесор, 2 СИМ-карти и 5,3 инча HD дисплей. Шестдесет и две годишната плевенчанка участва от самото начало на лотарията и ежеседмично регистрира касови бележки чрез сайта www.kasovbon.bg.

Наградата бе връчена лично от г-жа Цветомила Потурлиева, директор на офис на НАП Плевен с пожелание за здраве и късмет. При връчването тя поясни, че чрез лотарията се цели търговците да издават касов бон при всяка продажба, което ще направи по-успешна борбата със сивата икономика. Статистиката сочи, че общо за страната участниците в Лотарията на НАП са над 152 хиляди, като са регистрирали близо 44 милиона касови бележки на стойност повече от 571 млн.лева, а плевенчани са сред най-активните участниците. Голямата годишна награда на Лотарията на НАП – лек автомобил, ще бъде изтеглена през декември.

Лотарията „Касов бон“ стартира на 16 ноември 2015 година. Да участва в нея може всеки, който е навършил 14 години и има профил в сайта www.kasovbon.bg с регистрирани валидни касови бележки, издадени след 16 ноември миналата година. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Касовите бележки могат да се регистрират по три начина - чрез сайта на лотарията www.kasovon.bg, чрез мобилно приложение на НАП и чрез телефона на Агенцията 0700 18700.

От приходното ведомство напомнят, че е много важно регистрираните касови бележки да се пазят, защото наградите се получават срещу тях и посочват поне пет основателни причини да поискаш касовата си бележка – защо да оставяш късмета си на касата, с касовия бон си правиш по-добре сметката, можеш да върнеш стоката, да контролираш търговците и не на последно място, да балансираш по-добре финансите си. Всички търговци, издали печелившите касови бележки се проверяват, уточняват още от НАП.