Избраха Мария Георгиева за районен прокурор на Никопол

В периода 2006 - 2015 година е била разследващ полицай в ОД на МВР – град Плевен

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра Мария Георгиева  за районен прокурор и административен ръководител на Районна прокуратура – Никопол.

Мария Георгиева има 10 години юридически стаж. В периода 2006 -  2015 година е била разследващ полицай в ОД на МВР – град Плевен. От 2015 година е прокурор в Районна прокуратура – Никопол, като от една година е и.д. административен ръководител – районен прокурор на същата прокуратура.

Прокурор Георгиева отчита, че за по-добрата работа на прокуратура е нужно да запази и да доразвие положителните тенденции. В Концепцията си за стратегическо управление  новият административен ръководител набелязва основни цели за развитие на  Районна прокуратура –  Никопол. Основа за тяхното постигане ще бъдат полагане на максимални усилия за бързо и ефективно разследване и значително подобряване на срочността и качеството. В работата си ще заложи на екипния принцип и подобряване на сътрудничеството и взаимодействието с разследващите органи. Като приоритетни цели набелязва: недопускане на прояви на корупция, постоянен контрол  за спазване на сроковете за провеждане на разследване, увеличаване на броя на бързите и незабавни производства, подобряване на работата по делата с обществен  интерес, анализ на причините за върнати от съда  дела, повишаване ефективността по надзора и самосезиране на прокуратурата, контрол върху спрените производства  и спазване на принципа на случаен избор при разпределяне на преписките и досъдебните производства.