Съдийска несправедливост спря Димитър Пенчев на Европейското в Словения

Митко бе определен за победител при приключил мач и спряно време, но новата електронна система на WAKO обърна резултата в полза на представителя от Русия

Скандално съдийско решение лиши Димитър Пенчев от битката за медалите на провеждащото се в Марибор, Словения, Европейско първенство по кикбокс.

След като в първия състезателен ден Митко Пенчев взе скалпа на сърбина Новак Радулович в стил лоу кик, днес той се изправи срещу Mюслим Азамат от Русия. Двубоят бе изключително динамичен, но през по-голямата част преимуществото бе на страната на българина. Пенчев вкара много по-точни и повече на брой удари и през трите рунда. Неговото превъзходство си пролича в третия рунд, когато прати опонента си на земята.

Митко е вдигнал победоносно ръце, след като изпрати руснака на пода

Последва явна съдийска несправедливост и подарена победа за руснака. Това доведе до бурни освирквания от трибуните на спортна зала "Дворана табор", а Митко Пенчев, който днес празнува имен ден, грaбна българския трибагреник и го развя пред погледите на арбитрите край ринга.

Официално становище на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай

"Моралният победител за Българската конфедерация по кикбокс и муай тай в днешния ден се казва Димитър Пенчев. След като изигра изключително оспорвана и тежка среща срещу представител на Русия и бе определен за победител при приключил мач и спряно време, новата електронна система на WAKO обърна резултата в полза на представителя от Русия. Подаденото от нашата страна възражение бе разглеждано в рамките на два часа, през които съдийствалият под N 3 съдия от Турция мистериозно смени решението си, и въпреки, че три рунда е определял за победител Димитър Пенчев подписа промяна на решението си и даде победата на Русия. Българският кикбокс и в частност Димитър Пенчев, за разлика от Руската федерация, не се нуждаят от подобен вид победи! Когато политиката започва да решава спортни срещи можем само да кажем O tempora, o mores! (в буквален превод: О времена, о нрави)", коментираха от БККБМТ.