За пореден случай на нередности в доставката на храна за детска градина съобщи кметът

Toй показа тънка връзка подправка, доставена срещу 0.41 лв., докато срещу 0.50 лв. на пазара се продава около четири пъти по-голяма връзка

За пореден сигнал за нередности при доставката на храна в детско заведение, подаден до кмета, информира самият Георг Спартански. В началото на днешната сесия кметът показа тънка връзка подправка, доставена в детска градина срещу 0.41 лв., докато срещу 0.50 лв. на пазара се продава около четири пъти по-голяма връзка.

"Проверките продължават, абсолютно недопустимо е да се правят компромиси с доставките, с парите на данъкоплатеца е. С всяко длъжностно лице, което приема такива доставки и не сигнализира за количеството и качеството, което очевидно е рязко в дисонанс със стандарта, ще има неприятности, меко казано”, заявки Спартански. Той беше категоричен, че проверките в детските градини не спират. Те зачестиха, когато преди няколко месеца кметът показа, отново на сесия, круша с ниско качество, дадена на децата в детско заведение.

"Заставам зад думите на кмета и го подкрепям в това начинание, не може по този начин да се харчат нашите пари, на плевенските данъкоплатци, и да се рискува здравето на децата”, категоричен бе и председателят на ОбС-Плевен Мартин Митев, съобщават от общината.