Комисия на Общински съвет - Плевен ще разгледа три предложения за почетни граждани

Комисията се събира за заседание на 4 ноември

Комисия по Наредба №11 на Общински съвет - Плевен за удостояване със званието "Почетен гражданин на Плевен" се събира за заседание на 4 ноември /петък/ от 15,00 часа в Заседателната зала на Община Плевен. Комисията ще разгледа три предложения за удостояване със званието "Почетен гражданин на Плевен", обяви на брифинг в Пресклуба на БТА днес председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

Предложенията са за Анелия Дечева - диригент на Общински хор "Гена Димитрова", проф. Радко Радев - началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ – Плевен и Ваня Делийска - диригент на хорова формация "Звъника" при Центъра за работа с деца, съобщи Мартин Митев. Вносител на предложенията за Анелия Дечева и Ваня Делийска е Никола Попов – председател на КДК - Плевен и група културни дейци. Вносител на предложението за проф. Радев е Сдружение "Справедливост".

Съгласно чл.10, ал.2 от Наредба №11 председател на Комисията за удостояване със званието "Почетен гражданин на Плевен" е председателят на ОбС - Плевен Мартин Митев. Членове на комисията са общинските съветници - председатели на Постоянните комисии в местния парламент /д-р Йордан Георгиев, Пепо Петков, Пенчо Дреновски, Петя Василева, Диана Данова, Цветан Антов, д-р Калин Поповски, Милчо Илиев, Владислав Монов и Дарин Ангелов/ и всички членове на ПК „Култура, вероизповедания и международна дейност” /Диана Данова, Катя Христова, Марияна Илиева, Милчо Илиев, Николай Маринов, Пенчо Дреновски, Петя Василева, Ристем Халкоглу, Стефан Петков, Сузан Зечири, Цветко Цветков./

Комисията се свиква 2 пъти в годината и взема решение с гласовете на повече от половината от присъстващите. Предложенията могат да се правят целогодишно като бъдат публикувани в сайта на Общинския съвет. Писменото предложение за удостояване със званието "Почетен гражданин на Плевен" се внася на заседание на Общински съвет Плевен от председателя на местния парламент, след решение на Комисията по ал.2 и се приема с гласовете на повече от половината общински съветници.

Званието "Почетен гражданин на Плевен", заедно със златния почетен знак на Плевен, се връчват на тържествена церемония на Деня на Плевен – 15 май или на Празника на Плевен - 10 декември от председателя на Общински съвет - Плевен и кмета на Община Плевен и се вписват в регистър на Почетните граждани на Община Плевен, припомнят от пресцентъра на ОбС.