Евродепутатът Мария Габриел: Гражданите на Плевенска област имат привилегията да излъчат Цецка Цачева за президент

"Заедно с нея можете да продължите да пишете историята на България - доверете й се", обърна се Мария Габриел към плевенчани

Евродепутатът Мария Габриел:

"Уважаеми граждани на Плевенска област,
Заставам пред вас с ясното съзнание за важността на избора, който ни предстои на шести ноември. Избор, от който зависи България да има силна президентска институция. Като заместник-председател на най-голямата парламентарна група в ЕП, тази на Европейската народна партия, ви уверявам, че Европа има доверие в България, благодарение на последователните политики на правителството на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов. Сега България има шанс да затвърди европейската си пренадлежност и направи исторически избор като избере за първи път жена за Президент на Републиката.

Вие, гражданите на Плевенска област имате привилегията да излъчите този президент в лицето на Цецка Цачева. България има нужда от държавен глава с опит, знания, диалогичен и със смелост да отстоява позиции. Такъв, който ще ги направи видими в името на България. Опитът на Цецка Цачева като председател на НС изведе на преден план силата й да бъде обединител около тези ценности. А обединението е в основата на тази България, която всеки един от нас иска да вижда.  Единна нация, стабилна държава, образовани и проспериращи граждани.

Уважаеми плевенчани, европейският курс на развитие на България е и във вашите ръце. Познавате Цецка Цачева. Заедно с нея можете да продължите да пишете историята на България. Доверете й се, защото тя поставя интересите на хората в центъра на своите приоритети"