Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд рецидивист за извършен грабеж

Извършил престъплението в Коиловци

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 37-годишен рецидивист за извършен грабеж на свой познат.

Обвинението срещу Нешко А. е за това, че на 02.09.2016 г. в с.Коиловци, област Плевен, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи - сумата от 500 лв., мобилен телефон „Нокиа“ с две СИМ-карти, кутия с цигари, дезодорант и жълта платнена чанта, всичко на обща стойност 551,40 лв., от владението на негов познат от същото село с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване – престъпление по чл.199, ал.1, вр. чл.198, ал.1 вр. чл.29, ал.1 от НК.

На 01.09.2016 г. вечерта Нешко А. отишъл на гости в дома на пострадалия като носел алкохол. Докато двамата се черпили, около 02,00 часа, обвиняемият станал внезапно и нанесъл няколко удара в лицето на Петьо Г., след което извадил нож и го насочил към гърлото му, заплашил го, че ще го убие и поискал от него да му даде парите, които има. От чанта, намираща се на гардероба взел 500 лв., а от масата – мобилен телефон, кутия цигари, дезодорант и жълта платнена чанта. Обвиняемият е осъждан.

Нешко А. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.