Няма край карането без книжка, хванаха още четирима

На 31 октомври са образувани четири производства за шофиране без свидетелство на управление на МПС

На 31 октомври са образувани четири производства за шофиране без свидетелство на управление на МПС, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На 28 октомври около 23 часа в град Левски по ул."Ал.Стамболийски" 27-годишен от Левски, е управлявал лек автомобил "Ауди Q7" без шофьорска книжка. Нарушението е в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в законна сила на 27 ноември 2015 година. Образувано е бързо производство.

На 28 октомври в 23.20 часа в град Левски по ул."Райчо Даскалов" 25-годишен местен жител, е управлявал лек автомобил "Ланчия" без свидетелство  за управление на МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, в сила от 2 септември 2016 година. Образувано е бързо производство

На 31 октомври 2016 година в 13.05 часа в град Червен бряг на улица "Цар Самуил" автоконтрольори спират товарен автомобил "Рено Мастер", с германска регистрация. Колата е  управлявана от 30-годишен от Червен бряг. При извършената проверка е установено, че мъжът е без СУМПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в сила на 15 юли 2016 година.   Образувано е бързо производство.

На 31 октомври около 23:15 часа в Плевен на булевард „Русе“ е спрян лек автомобил „Мерцедес“ и водачът – 18-годишен от Левски не е представил на проверящите шофьорска книжка. Справка в данните на МВР е установила, че мъжът управлява в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние, с наказателно постановление, влязло в законна сиа на 20 септември 2016 година. Младежът е задържан за 24 часа. По случая е образувано незабавно производство.        

Уведомени са дежурни прокурори. За престъпление по чл.343 „в“,ал.2 от НК продължават работа разследващи полицаи.