Среща с читалищни и културни дейци направиха от ГЕРБ – Плевен по повод Деня на народните будители

Диана Данова направи приветствие, изпратено лично от Цецка Цачева

Общинският ръководител на ПП ГЕРБ Плевен Любка Костова, общинският съветник Диана Данова, Йонита Иванова – началник на отдел „Образование и култура” в Община Плевен и Станислав Иванов, член на общинското ръководство на ПП ГЕРБ Плевен де срещнаха с читалищни дейци и дейци на културата по повод 1 ноември – Ден на народните будители, информират от пресцентъра на партията.

"Г-жа Цачева винаги е показвала отношение към културата и към дейците на културата. Вярвам, че тя ще бъде президента, който ще обединява, отстоява и ще се бори, защото има силата и смелостта да го направи. Затова трябва да я подкрепим на 6 ноември с бюлетина №17."  Това каза пред събралите се Диана Данова, общински съветник и организационен секретар на ГЕРБ – Плевен.

"Искам да ви поздравя по случай празника. Читалищните дейци са единствените останали средища в малките населени места, които трябва да поддържат нашата писменост и духовност, да учат малките деца на четмо и писмо и да уважават българската книга и българското изкуство. Нека в този дух на 6 ноември да изберем г-жа Цецка Цачева, която е наш съгражданин и доказано утвърден държавник и професионалист, които винаги е подкрепял дейците на културата”, обърна се към присъстващите Любка Костова, общински ръководител на ГЕРБ – Плевен.

Диана Данова направи приветствие, изпратено лично от г-жа Цецка Цачева до читалищните и културни дейците.

"Уважаеми читалищни дейци, дейци на духа, на просветата и културата, Денят на народните будители е преди всичко празник на духа и силата на вечния човешки стремеж към свобода, знание и напредък. Примерът на народните будители е нашият най-верен нравствен ориентир за непреходните ценности и духовна здравина. Днес Вие сте носители на мисията да пазите духовността и да се грижите за възхода на народната просвета. Честит празник!”, пише в поздравителния адрес.