Арестуваха 69-годишен, замерял полицаи с блажна боя и чаши

При задържането му са използвани физическа сила и помощни средства – белезници

На 1 ноември в РУ - Никопол е започнато бързо производство срещу 69-годишен от село Любеново.

На същата дата около 11:30 часа противозаконно е пропречил на полицаи да изпълнят задълженията си по служба във връзка със задържането му за констатирана проява на дребно хулиганство по смисъла на чл.1, ал.2 от УБДХ.

Служителите на реда отишли на адреса след сигнал от собственик на магазин в селото, че вечерта на 31 октомври 69-годишният го е напръскал със спрей, защото отказал да му продава на вересия. Полицаите забелязали, че уличната врата на имота е свързана към ел. напрежение, като за целта собтвеникът е включил в контакт двужилен проводник с дължина 5, 80 м., който в последствие е привързан към втори проводник с дължина 0,95 м. като му е прихванат към метална врата. Забелязвайки проверяващите, мъжът влязъл в жилището и заключил входната врата. Въпреки многократните разпореждания от служителите, отказал да се предаде. Полицаите предприели влизане в къщата. По тях обитателят хвърлил метална кутия от блажна боя и стъклена чаша.

При задържането му са използвани физическа сила и помощни средства – белезници. Доведен е в полицията за снемане на обяснения. Задържан е за 24 часа. При полицейската акция няма пострадали служители, техника или граждани. Уведомен е прокурор от РП - Никопол. За престъпление по чл.270, ал1 от НК продължава работа разследващ полицай.