Разкриха тийнейджъри, извършили 10 престъпления в Долни Дъбник

С тях работата ще продължи инспектор от детската педагогическа стая

Полицейско разследване установи, че трима 15-годишни и 16-годишен от Долни Дъбник в съучастие и сговор са извършили десет престъпления в града.

На 31 октомври е регистриран сигнал от 38-годишен, че около 20 часа на същата дата е срязана предна дясна гума на лекия му автомобил "Ситроен Ксара“. Същата вечер е постъпил сигнал и от 34-годишен, че около 20:45 часа е счупен прозорец на пвц-дограма с размери 105х44 см. на дома му. В 21:30 часа в полицията е дошъл 44-годишен и е обяснил, че лекия му автомобил „Фолксваген Бора“ е със счупено предно стъкло и спуката – срязана предна дясна гума. Мъжът е разказал, че е видял повреден лек автомобил „Опел Корса“ – счупено стъкло на дясна предна врата и срязани предна и задна гуми от дясната страна, установил е спукана предна лява гума на друг лек автомобил „Фолксваген Голф“, както и на четвърта кола – „Фолксваген Голф“ – счупено предно обзорно стъкло, стъкло на багажното отделение и срязани лява и дясна задни гуми. Автомобилите са били паркирани на улица „Освобождение“ в Долни Дъбник.

42-годишен жител на Долни Дъбник е установил на 1 ноември в 7:30 часа, че са срядани двете леви гуми на лекия му автомобил „Ауди 80“ и е надраскано с остър предмет от предна лява до задна лява врати и стоп панела. Потърпевшият незабавно е съобщил в полицията.

Около 8:30 часа на 1 ноември 47-годишен е заявил, че е установил повреди по автомобила си „Волво“ - срязана предна лява гума и надраскани задна лява врата и калник. На 1 ноември е регистриран и сигнал от 63-годишна, която е констатирала, че с остър предмет е надраскан задния десен калник на лекия ѝ автомобил "Форд Фиеста".

Също на 1 ноември около 7 часа 29-годишен е установил, че е счупена пвц-щора на прозорец на къщата му. Местопрестъпленията са посетени от полицейски служители и са извършени огледи.

Установени са четиримата извършители – непълнолетни от същия град. С тях работата ще продължи инспектор от детската педагогическа стая. За престъпления по чл.216 от НК е уведомен прокурор. По случаите е образувано досъдебно производство.