Продължават проверките в избирателните секции за пожарната безопасност по време на изборите в Плевен

Всички избирателни секции в областта са снабдени с надеждни телефонни връзки

На 5 ноември ще приключат проверките на служителите от “Пожарна безопасност и защита на населението” в област Плевен по осигуряването на пожарната безопасност на избирателните секции в деня на избори на 6 ноември.

От страна на служителите са извършени тематични проверки на обществените помещения, където гражданите ще подават своя вот. На председателите на избирателни комисии и ръководителите на обекти, където ще се провеждат избори са връчени разпореждания и писма с превантивен характер. На основата на тези документи е създадена необходимата организация за осигуряване на пожарната безопасност – избирателните секции са обезопасени с необходимите уреди и съоръжения за първоначално пожарогасене. Достъпът на външните лица е осигурен само на местата за гласуване и е ограничен достъпа им в останалата част от сградите. В избирателните секции са осигурени стандартни осветителни тела в случаи на прекъсване на електрическото захранване поради авария. Осигурено е спазването на заповедите във връзка с разрешените и забранени места за тютюнопушене.

Всички избирателни секции в област Плевен са снабдени с надеждни телефонни връзки.

На председателите на избирателни комисии и техните членове, както и на длъжностните лица на обектите, където има избирателни секции е проведен инструктаж по въпроси, касаещи пожарната безопасност.