Полк. Николай Бешев: Нека пазим в сърцата си паметта за героите

Мисия

05-11-2016, 13:38

Снимка:

ОбС-Плевен

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Календарът на националните ни чувства продължава да бележи своите светли дати, да възкресява синовната обич и възражда нашето родолюбие, каза той в словото си

Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев присъства днес на панихидата по повод Архангелова (мъжка) задушница, отслужена пред паметника на Четвърти пехотен полк в Градската градина, съобщават от пресцентъра на ОбС-Плевен. На този ден отдаваме признателност и почитаме паметта на българските военнослужещи, загинали във войните, в операции по поддържане на мира и при изпълнение на воинския дълг в мирно време.

"На този ден ние, православните християни, свеждаме чела и коленичим, за да почетем саможертвата на предшествениците ни, дали живота си за свободата на Отечеството. Неподвластни на човешките закони, времето тече неумолимо и оставя незаличимата си диря по земята и в душите ни. Календарът на националните ни чувства продължава да бележи своите светли дати, да възкресява синовната обич и възражда нашето родолюбие“, каза в словото си началникът на гарнизон Плевен полк.Николай Бешев.

"Българският народ тачи своите национални герои, превърнали се в еталон за честно и безкористно изпълнен дълг към Родината. Нека пазим в сърцата си паметта за тях, за да я пренесем във времето с любов и надежда в бъдещето“, допълни той.