Максимални усилия ще изисква кметът от снегопочистващите фирми

И този сезон остава практиката приоритетно да се чистят основните пътни артерии и районите около болници, училища и детски заведения

"Сега е моментът да информирате за проблеми, ако имате такива, и да потвърдите може лида си изпълнявате договорите, защото не може плевенските граждани да бъдат ваши заложници", обърна се кметът към представителите на снегопочистващите фирми на среща в Общината относно готовността им за зимния сезон, съобщават от пресцентъра на местната управа. "Ще изисквам максимални усилия от вас и ще осъществявам максимален контрол", категоричен беше кметът.

От страна и на четирите фирми - „Инжстрой” ЕООД, „Чистота” ООД, „А.С.А. България” ЕООД и ДЗЗД „Бека транс”, бяха заявени доставката на необходимите материали - сол, пясък, размразяваща течност, както и наличието на необходимата техника и нейната изправност.

Основен проблем за всички тях са паркираните автомобили, особено в по-малките улици, възпрепятстващи достъпа на техника. В такива случаи няма да уважа сигналите на недоволни граждани от такива участъци, коментира кметът. Присъстващите се обединиха около предложението от „А.С.А. България” греблата да се вдигат в районите на контейнерите за отпадъци, за да се осигури безпрепятственото сметоизвозване. Посочени бяха и редица проблемни участъци с незазимени чешми,  високи подпочвени води и др. За възникнали не по ваша вина ситуации няма да налагам санкции, интересува ме коректното изпълнение на договорите ви, каза в отговор Георг Спартански. Той допълни, че обмисля ново разпределение на районите за по-голяма ефективност на зимното почистване.

И този сезон остава практиката приоритетно да се чистят основните пътни артерии и районите около болници, училища и детски заведения.

Общо 37 машини - пясъкоразпръсквачи, лугоразпръсквачи, роторни снегорини за почистване на тротоари, челни товарачи, самосвали за извозване на сняг, са в готовност за работа в зимни условия. Осигурени са горива, 500 тона сол и 700 тона пясък.