Прокуратурата ще проверява сигнал за открити от чистачка валидни бюлетини за референдума

Постъпила е жалба в РИК - Плевен

Прокуратурата ще проверява сигнал за открити от чистачка валидни бюлетини за референдума. Това информираха от РИК-Плевен.

Постъпила е жалба от Елена Дочева Донева, представител на Инициативен комитет за участие в информационно-разяснителна кампания с позиции „ДА” в подкрепа на всички въпроси на национален референдум на 06 ноември 2016 г., заведен в  с вх.№437 от 08.11.2016., в който се посочва, че на 07.11.2016 г. до представител на посочения по-горе инициативен комитет е подаден сигнал от хигиенистка на училище "Васил Левски", където е позиционирана СИК №152400115, са намерени 7 действителни бюлетини за референдума

Прави се искане РИК-Плевен незабавно да предприеме необходимите действия за отстраняване на описаното нарушение и да упражнят предоставените от закона правомощия.

"След като се запозна с изнесените факти и обстоятелства в жалбата, РИК-Плевен намира, че същата следва да бъде изпратена за разглеждане по компетентност от Районна прокуратура – Плевен за изясняване на изложеното в нея", съобщават от комисията.

Преписката е изпратена на Районна прокуратура - Плевен за произнасяне по компетентност, съгласно мотивите на решението, уточняват от РИК.