Илийчо Лачовски: Зад ген. Радев застават хора, които носят със себе си нищо друго, освен минали неуспехи

"В неделя не избираме само президент – избираме ценности", каза кметът на Кнежа

"В неделя, на 13 ноември, отново ще се изправим пред урните и този път няма да имаме възможността да „прегласуваме” решенията си. За това апелирам да мислите сега, да си зададете въпроса кой искате да застане на чело на държавата, в която живеете, работите, отглеждате децата си, гледате родителите си. Да си дадете сметка, че в неделя не гласувате само за президент, Вие гласувате за стабилността и сигурността на бъдещето на България, за Вашето бъдеще", обърна се кметът на Кнежа Илийчо Лачовски в своя фейсбук профил.

"Надявам се да оцените правилно всичко, което правителството е направило по време на своето управление и да оцените фактът, че това, което ПП ГЕРБ прави не е само за членовете и симпатизантите на партията, а за всички граждани", допълва Лачовски.

"Един кандидат за президент не може да бъде сам. Той има нужда от подкрепа. Дайте си реална сметка кой стои зад кандидатите, които изпратихме на балотаж, защото това има значение. Има значение какво ще се случи след неделя. След като направим своят избор.  Зад ген. Радев застават хора, които носят със себе си нищо друго, освен минали неуспехи. Ако той застане начело на държавата, оставка на правителството би довела до редица неблагоприятни последствия не само за нас, но и в цялата страна", отбелязва градоначланикът.

"В момента тече ремонт на блок „Победа” по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Подадени са 20 проекта, които чакат одобрение и финансиране по европейски програми. Какво ще стане, ако се смени правителството? Месец на безвластие, липса на яснота и сигурност. Ремонтът на жилищния блок може да бъде прекъснат преди да е довършен и то по време на зимния сезон. „Нулевата” 2016 година по отношение на европейско финансиране ще се удължи до края на 2017-та, което ни поставя в крайно неблагоприятно положение по отношение на местния бюджет. Губим сигурността за одобрение на проектите, които сме подали. Всичко, на което сме дали начало, няма да бъде продължено. Фактът, че зад ген. Радев застава и Пламен Орешарски означава, че връщаме България две години назад. Връщаме я в международна изолация, спрени еврофондове и съсипана банкова система", казва Лачовски.

"Държавният глава трябва да е човек, който може да поеме политическата отговорност за решенията си. Човек, който може да взима решения, не да изпълнява заповеди.
Пример за точно такъв човек е г-жа Цецка Цачева. Отговорен, достоен и стабилен кандидат, който е „врял” и „кипял” в политическия живот. Човек, който отстоява позициите си и работи за положителна промяна в държавата. Обръщам внимание на фактът, че г-жа Цачева единствена засегна темата за образованието в България. Развитието на страната в посока по-добро и качествено образование е много важен приоритет, защото ни трябват повече образовани и компетентни млади хора.
Имаме нужда от президент на всички граждани на страната. Човек, който знае „болките” и на малкият град, който е готов да работи за сигурност, стабилност, устойчивост. В неделя не избираме само президент – избираме ценности. Затова внимателно премислете изборът си. Помислете къде искате да бъде България след изборите – в икономическа стабилност и растеж или изолация и липсваща система на управление. Казах го на 6-ти, казвам го и сега – бъдещето е в нашите ръце. Подходете разумно и отговорно!", завършва кметът на Кнежа.