Заместник-министърът на енергетиката Николай Николов посети Кнежа

Мисия

09-11-2016, 16:41

Снимка:

Областна администрaция - Плевен

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Подписан бе анекс към Договор за безвъзмездна финансова помощ на проект „Изпълнение на мерки за енергийна ефективност в обществена сграда в гр. Кнежа”

Кметът на Кнежа и заместник-министърът на енергетиката Николай Николов aнекс към Договор за безвъзмездна финансова помощ на проект „Изпълнение на мерки за енергийна ефективност в обществена сграда в гр. Кнежа”. Проектът е финансиран по Норвежкия фонд и е продължение на вече одобрения за финансиране и изпълняващ се в момента проект за прилагане на мерки за енергийна ефективност в МБАЛ гр. Кнежа. На подписването присъства и областният управител на  Плевен Ралица Добрева.

Дейностите включват монтиране на соларна инсталация – 20 броя слънчеви колектори, които ще доведат до значително енергоспестяване при работата в социалния комплекс. Благодарение на реализираните икономии ще се създаде възможност за по-ефективно използване на ресурсите, а от там – за приготвяне на храна за повече хора.

Към момента в кухня майка се приготвя храна за над 480 лица. Дейност „Домашен социален патронаж“ обслужва над 180 потребителя. По проект „Осигуряване на топъл обяд в община Кнежа“ по Оперативната програма за храни се хранят 200 потребителя от Кнежа и селата, като броя на потребителите за пръв път от стартиране на проекта е толкова голям.

В общинския комплекс се приготвя храна и за част от учениците в училищата на територията на град Кнежа – обслужват се над 100 ученика, съобщават от местната управа.