Плевенски училища и детски градини ще отбележат Седмицата на предприемачеството

Заедно с децата и учениците всички участници ще могат да развият своя предприемачески усет

За девета поредна година Джуниър Ачийвмънт България е домакин на Световната седмица на предприемачество за България, която през 2016 г. ще се проведе в периода 14-20 ноември.

В рамките на световната седмица по предприемачество и по годишен план на РУО – Плевен детските градини и училищата в Плевенска област ще се включат активно с редица събития - с открити педагогически ситуации, открити уроци, посещения на производствени предприятия и други предприемачески дейности, в които активно участие ще вземат консултанти, ментори, доброволци, представители на местната власт и бизнеса, на местните общности. Заедно с децата и учениците всички участници ще могат да развият своя предприемачески усет, мислене и поведение, да генерират бизнес идеи и инициативи, както и пътища за тяхното развитие в населеното място, в квартала, в региона, в семейството, в детската градина или в училището.

В Световната седмица по предпрпиемачество в Плевенска област ще се включат 18 детски градини и в 16 училища, съобщиха от РУО – Плевен.