В Учебна авиационна група "Георги Бенковски" завърши поредното обучение

За придобиване на квалификация "Авиационно – технически специалисти" и специалисти в системата за "Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване"

В Учебна авиационна група "Георги Бенковски" завърши обучението на войници от формированията на ВВС в курсове за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация "Авиационно – технически специалисти" и специалисти в системата за "Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване".

Съдържанието на учебната програма има за цел специализантите да бъдат запознати с общите теоретични положения по устройството и принципите на действие на системите за управление на летателните апарати, оборудването и въоръжението.

Теоретична подготовка бе насочена към придобиване на знания, свързани с основните дейности на авиационно-техническите подразделения, функционалните задължения на длъжността, технологията на авиационните материали, конструкцията и аеродинамиката на летателните апарати, оборудването и въоръжението. По време на практическите занятия курсистите усвоиха процеса по поддържането експлоатацията и ремонта на авиационната техника и придобиха умения за работа със специализираната апаратура.

Специализантите от курса за специалисти в системата на "Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване” усвоиха знания и умения за експлоатация на комуникационна и навигационна техника, както и с особеностите, свързани с режимите на работа на средствата.

В заключителния етап от подготовката специализантите положиха теоретичните и практически изпити, на които постигнаха високи резултати. Средният успех на курса за „Авиационно – технически специалисти” е Мн. добър 5,10, а на курса за "Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване” е Отличен 5,85.

Удостоверенията бяха връчени от Заместник-командирът по АТиВ подполковник Любомир Манов. Той поздрави обучаемите за отличните резултати и проявената отговорност към учебния процес.