Какво ще бъде времето през уикенда?

В събота ще бъде облачно с превалявания от дъжд

В събота ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд, сочи прогнозата на НИМХ-Плевен. Вечерта от запад на изток валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Преди обяд ще бъде почти тихо. След обяд вятърът ще бъде умерен до силен от запад-северозапад.

Минималните температури ще бъдат между 4° и 7°. За Плевен се очаква минимална температура 6°. Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°, в крайните северозападни райони между 7° и 10°. За Плевен - максимална температура 14°. Атмосферното налягане преди обяд ще се понижава, след обяд ще се повишава.

В неделя над централните части на Северна България ще преобладава време с променлива облачност, значителна на моменти. В северозападните райони времето ще се задържи със значителна облачност и слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще бъде умерен от запад-северозапад с тенденция след обяд да отслабне. Минималните температури ще бъдат между 2° и 5°. За Плевен се очаква минимална температура 3°. Максималните температури ще бъдат между 6° и 9°. За Плевен - максимална температура 7°. Атмосферното налягане ще се повишава.