Студентите от МУ-Плевен организират Ден на народите с две благородни каузи

В организацията се включват над 250 студенти, водени от амбицията да представят своите култури от над 15 държави

На 12 ноември, събота, от 14.00 ч, Спортният комплекс "Проф. д-р Недко Кючуков" при МУ-Плевен ще се превърне в сцена, на която българските и чуждестранните студенти ще представят своите различни култури – традиционна кухня, бит, история, народни песни и танци. Това разнообразие от изпълнения на студенти от 15 държави ще се разгърне по време на четвъртото издание на превърналия се в традиция за МУ-Плевен – Ден на народите (International Day).

Събитието се организира по инициатива на чуждестранните студенти съвместно с българските им колеги, с подкрепата на Ръководството на висшето училище, чиято цел е да запознаят академичната общност и плевенската общественост с различните култури на родните си държави. Студентите на МУ-Плевен вярват, че познавайки националните си различия и особености, всички те ще станат по-сплотени и единни и по-лесно ще живеят и учат заедно.

В организацията и програмата на събитието се включват над 250 студенти, водени от амбицията да представят своите култури от над 15 държави – България, Гърция, Испания, Непал, Индия, Пакистан, Украйна, Молдова, Венецуела, Обединени Арабски Емирства, Нигерия, Турция, Германия, Шри Ланка и Япония. В отбори студентите ще представят своите държави чрез традиционна кухня, обичаи, облекло, песен и танц.

За пореден път презентациите ще участват в състезание и компетентно жури от преподаватели и членове на ръководството на висшето училище ще излъчи държава-победител и ще връчи награди за най-атрактивно представена националност.

За поредна година с подкрепата на Академичното Ръководство в лицето на проф. д-р Славчо Томов, ректор на МУ-Плевен, и проф. Ангелина Стоянова, ръководител на центъра за чуждестранни студенти, Денят на народите е посветен на благородна кауза. Тази година каузите са две – част от събраните от такса вход и дарения средства ще бъдат предоставени за изграждане на паметник на Емил Димитров в Плевен, а другата част – за лечението на болно дете от Клиниката по детски болести в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" – Плевен.