Седем души са засечени с наркотици при проверки в Плевен, Никопол и Белене

Започнати са бързи производства

Седем души са засечени с наркотици при проверки, извършени вчера в Плевен, Никопол и Белене, съобщават от МВР.

Около 16.00 часа, на ул. „Сторгозия“ в областния град, за полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Ауди“, управляван от 31-годишен жител на Кнежа. В десния сенник до предното обзорно стъкло служителите на реда открили пликче с бяло прахообразно вещество. Назначена е физико-химична експертиза. За случая е уведомена районната прокуратура, образувано е досъдебно производство по чл. 354 а от НК.

Бързо производство е започнато срещу 20-годишен от село Изгрев. Към 15.20 часа, той бил спрян за проверка от служители на Първо РУ в плевенския ж.к. „Дружба“. Виждайки полицаите, младият мъж изхвърлил на земята плик със суха зелена тревиста маса от рода на конопа. Извършен е оглед, предстои химична експертиза на иззетата дрога. Плевенската районна прокуратура е уведомена за престъпление по чл. 354 а, ал. 3 от НК.

При обход на район в Никопол, около 21.00 часа, полицейски служители извършили проверка на четирима местни жители /на 19, 20, 22 и 24 години/. На пейка до тях било открито пакетче, съдържащо марихуана. Наркотикът е иззет, назначена е физико-химична експертиза. Четиримата са задържани за срок до 24 часа, образувана е преписка за престъпление по чл. 354 а, ал. 3, т. 1 от НК и уведомена Районна прокуратура - Никопол.

Отново вчера, при проверка в Белене, 16-годишно момиче от града доброволно предало на полицейските служители саморъчно навита цигара с марихуана, на която ще бъде извършена експертиза. Уведомена е Районна прокуратура – Левски и образувана проверка за престъпление по чл. 354 а от НК. Работата на разследващите по случаите продължава.