518 служители на полицията са ангажирани с балотажа в Плевенско

В ОДМВР – Плевен е създадена организация за реда и сигурността на втория тур на изборите за президент и вицепрезидент

В ОДМВР-Плевен е създадена организация за обезпечаване на обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите на територията на област Плевен по време и след приключване на втория тур на изборите за президент и вицепрезидент на Република България.

Около 518 служители от ОДМВР-Плевен, Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Плевен, Жандармерия и Гранична полиция са пряко ангажирани със сигурността на местата за гласуване и мероприятията, свързани с вота днес. Те ще осъществяват охрана на всички избирателни секции в областта.

Външната охрана на местата за гласуване и изборните книжа бе поета от служителите на МВР в 18:00 часа на 12 ноември, след запечатването на изборните секции и ще продължи до приключване на гласуването и предаване на протоколите в Районната избирателна комисия.

"Напомняме, че в изборния ден служителите ще следят в местата за гласуване да не влизат лица, които носят оръжие или предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и лица в явно нетрезво състояние. Няма да бъде допускано внасянето на обемисти пакети и багаж. Забранено е паркирането на моторни превозни средства в непосредствена близост до секциите, както и оставянето на вещи без надзор", информираха от МВР.

Служители на ОДМВР-Плевен ще осигуряват безопасността при транспортиране на бюлетините до местата за съхранение и предаване на изборната документация на секционните избирателни комисии и бюра. С полицейска охрана ще бъдат обезпечени и МПС, превозващи бюлетините и протоколите до РИК след приключване на изборния ден.