Двама в болница след катастрофа край Гривица

Причината за инцидента е неправилно изпреварване

На 14 ноември около 06:15 часа на първокласен път в района на село Гривица, водачът на лек автомобил "Нисан Примера" – 38-годишен от град Славяново, при неправилно изпреварване на товарен "Волво", с прикачено полуремарке "Krone" и с румънска регистрация, е навлязъл в насрещната лента. Ударил е странично товарния автомобил, управляван от 46-годишен румънец и насрещно движещия се лек автомобил "Дачия", с водач 46-годишен от село Гривица.

В следствие на произшествието е пострадал шофьорът от „Дачия“-та. Настанен е за лечение в плевенска болница с фрактура на ляв крак. Водачът на „Нисан“ е настанен за лечение и наблюдение в ЦСМП.

Взети са проби за медицинско изследване за употреба на алкохол. Румънският водач е изпробван за наличие на алкохол с техническо средство и продабата му е отрицателна. Уведомен е прокурор при Районна прокуратура - Плевен за престъпление по чл.343, ал.1, б."б" във връзка с чл.342, ал.1 от НК. По случая е образувано досъдебно производство. Продължава работа разследващ полицай.