22-годишен плевенчанин помля с БМВ-то си павилион и траурна агенция

Водачът не е пострадал, но е напуснал местопроизшествието

22-годишен водач от Плевен влетя с бясна скорост в траурна агенция край великотърновския гробищен парк, съобщават колегите от velikotarnovo.utre.bg. От пресцентъра на МВР в старата столица информираха, че безразсъдният шофьор, който напуснал местопроизшествието, вече е задържан от служители на пътна полиция.

Тази нощ в 01,30 ч. в полицейското управление е получен сигнал за катастрофирал лек автомобил на ул. "Беляковско шосе" във В. Търново. Изпратеният на мястото полицейски екип е установил, че същата нощ лек автомобил "БМВ", управляван от 22-годишния Б. Г. от Плевен, движещ се от с. Беляковец в посока бул. "България" с несъобразена с пътните условия скорост в зоната на дясна крива, водачът е загубил контрол над автомобила и се е блъснал последователно в дървен павилион и ограда на траурна агенция. След това пропаднал в двора на бивше сержантско училище. Водачът не е пострадал, но е напуснал местопроизшествието. В резултат на това са настъпили значителни материални щети.

Впоследствие той е установен и задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал.1, б. А от НК.