Петима са засечени с наркотици при спецакция в Плевен и Червен бряг

Младежите са задържани за 24 часа

Специализирана операция по линия „Наркотици“ е проведена на 16 ноември в Плевен и Червен бряг.

Около 13:30 часа в село Сухаче е спрян за проверка 24-годишен от селото. При извършения личен обиск са намерени и иззети с протокол за доброволно предаване 2 топчета с неправилна форма от фолио, с приблизителни размери 2 см.х 2 см., съдържащи марихуана.

Около 14 часа полицейски екип в близост до църквата спира за проверка 23-годишен от селото и от него са иззети с протокол за доброволно предаване 2 топчета с неправилна форма от фолио с приблизителни размери 2 см.х 2 см., съдържащи марихуана.

Около 16:30 часа в условията на неотложен случай по реда на чл.161, ал.2 от НПК е извършено претърсване в частен дом, обитаван от 16-годишен. В една от стаите на втория етаж на къщата в настолен компютър са намерени и иззети 5 станиолови топчета с размери 2 см./2 см. с неправилна форма и едно  хартиено топче с размери 3 см./3 см., съдържащи канабис.

Младежите са задържани за 24 часа. Образувани са бързи производства за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК.

На 16 октомври около 11.30 часа на улица "Димитър Константинов" в Плевен е засечен 17-годишен плевенчанин с 10 топчета с размери 1 см. х 3 см., съдържащи марихуана.

На 16 ноември около 13 часана улица "Неофит Бозвели" 19-годишен без надлежно разрешително е държал хартиено листче с размери ¼ см., съдържащо бяло кристално вещество - пико.  Образувани са бързи производства.

Младежите са задържани за 24 часа. Назначени са физико-химически експертизи за установяване на веществата. Уведомени са прокурор в Червен бряг и Плевен.