Избраха най-бързото момче на Плевен

Мартин Миленов Димитров безапелационно спечели два златни медала на турнира "Децата на Плевен"

Мартин Миленов Димитров от Плевен безапелационно спечели два златни медала във възрастовата си група в провелия се четвърти лекоатлетически турнир „Децата на Плевен” под егидата на СКЛА „Спартак” – Плевен на 20.11.2016 г. в лекоатлетическата зала в гр.Плевен.

В крайно оспорвана конкуренция Мартин Димитров завоюва златните отличия в надпреварата в дисциплините скок дължина с резултат 4.27 метра и в спринта на 60 метра с резултат 8.65 секунди. Наред с отличните резултати младият талант бе избран за най-бързото момче на Плевен за 2016 г. в провелия се турнир.

Това е първият лекоатлетически турнир на Мартин Димитров, който през месец октомври 2016 г. бе избран за първият футболист от Плевен, извоювал правото си да участва в тренировъчен процес и проби в школата на италианският гранд Милан на легендарниятстадион Сан Сиро. Младият талант е избран от треньорският състав на „росонерите” по време на участието си в Милан Джуниър Камп, провел се в периода 04-10.07.2016 г. на терените в Община Дряново под егидата на официалният представител на Милан за България - Доминант Спорт Груп.

Футболната кариера на Мартин Миленов Димитров започва на пет годишна възраст във ФК „Фортуна” гр.Плевен, с участие във футболните формати „футбол 7” и „футбол 9”, след което по покана на ФК „Спартак 1919” гр.Плевен, преминава в редиците на клуба, с който участва в спечелването на престижното четвърто място на финалите на републиканското първенство през 2016 г., провели се в гр.Трявна под егидата на БФС. Към настоящият момент таланта е част от ПФК „Литекс” гр.Ловеч и СКЛА „Спартак” – Плевен.