145 души в затруднено положение от община Долна Митрополия ще получават топъл обяд

Срокът за изпълнение на проекта е 7 месеца

Стартира реалното предоставяне на топъл обяд /супа, основно ястие и хляб/ на крайно нуждаещи се лица, живеещи на територията на община Долна Митрополия. Това се случва по проект „Предоставяне на топъл обяд на нуждаещи се в община Долна Митрополия“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България.

Проектът е насочен към подобряване на социалната закрила и превенция на социално изключване на уязвими групи хора от община Долна Митрополия, чрез осигуряване на топла храна – едно обедно хранене дневно за лица, които не могат да си го осигурят поради материални, финансови, здравословни и други проблеми.

Срокът за изпълнение на проекта е 7 месеца. Топлият обяд /супа, основно ястие и хляб/ ще се предлага за 145 крайно нуждаещи се лица от Община Долна Митрополия в период до 6 месеца.

Стойността на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 45 856.26 лв. (четиридесет и пет хиляди осемстотин петдесет и шест лева и двадесет и шест стотинки).