Плевенският клуб по смесени бойни изкуства със злато и бронз

Това са първите медали за града ни в сферата на бразилското джиу джицу

Плевенският клуб по смесени бойни изкуства завоюва нови медали през изминалия уикенд.

На провелите се състезания по Бразилско Джиу Джицу (BJJ) в събота и неделя, "No Limitation" взе участие като част от отбора на TWISTED JIU JITSU. В събота в Монтана се проведе турнирът "Montana BJJ open", където от плевенския клуб се включи Панталей Гергов (дивизия сини колани, мъже, кат. 76кг).

В неделя в София на провелия се традиционен фестивал по бойни изкуства, организиран от Bulgarian Ju-Jitsu Federation в дисциплина Ne Waza (BJJ) от плевенския клуб взеха участие трима състезатели - Панталей Гергов (дивизия мъже напреднали, кат. до 77кг.), Илия Духленски (дивизия мъже начиниещи, кат. до 85кг) и Мартин Петров (участва в две дивизии - младежи кат. до 73 кг и мъже начинаещи кат до 69кг).

Панталей Гергов (вляво) в действие

"От двата турнира нашите състезатели взеха три медала - Панталей Гергов взе бронзови медали и от двете си участия. Илия Духленски след страхотна борба елиминира трима свои съперници и стана шампион (първия си съперник елиминира с ключ на ръката, втория отново беше захванат на ключ на ръката, но направи непозволено действие срещу Илия и беше дисквалифициран, и третия беше победен по точки). Мартин Петров се бори много добре и доби ценен опит от участието си в две дивизии - младежи и мъже, и сме сигурни, че скоро ще има по-високи резултати", споделиха от клуба за Plevenutre.bg.

Илия Духленски (вдясно) стана шампион

Това са първите медали за града ни в сферата на бразилското бжиу бжицу (борба с Ги/кимоно).

"Доволни сме, защото само от няколко месеца четирима ентусиасти от клуба ни се опитваме да развием и този аспект на бразилското джиу джицу. Борбата с Ги си има своите технически особености от Но-Ги борбата, която пък е важна за основния ни акцент - смесените бойни изкуства. Благодарим и на организаторите на двата турнира за професионално свършената работа!", допълват от боен клуб "No Limitation" - Плевен.