Общински служители измериха кръвната си захар в рамките на инициатива на Сдружение "Диабет"

Общо 111 служители на Община Плевен се възползваха днес от възможността

Общо 111 служители на Община Плевен се възползваха днес от възможността да измерят кръвната си захар в рамките на инициативата, организирана от Сдружение "Диабет" - гр.Плевен под патронажа на председателя на Общинския съвет Мартин Митев. Изследването е по повод Световния ден на борба с диабета /14 ноември/.

Изследванията в Община Плевен се проведоха в часовете от 09,00 до 11,00 часа в Актовата зала, без да се налага служителите да бъдат откъсвани трайно от работния процес. „Показателите на повечето от изследвалите се са в нормата - между 4 и 6 ммол/л. Има и няколко единични случая на резултати над нормата, като на тези служители е препоръчано да се обърнат към личните си лекари и те от своя страна ще ги насочат към съответните специалисти“, коментира след приключване на инициативата Даниела Илиева - председател на Сдружение „Диабет. Тя сподели още, че поради видимия интерес към проявата от Сдружението се надяват догодина да успеят да реализират подобни кампании и в други институции в Плевен. „Трябва да знаем, че диабетът може да бъде предотвратен при много от хората, той може да бъде контролиран и така усложненията при това заболяване да бъдат избегнати. Т.е при правилно отношение и грижа хората с диабет могат да водят един напълно пълноценен живот“, убедени са от Сдружение "Диабет".

По време на измерването на кръвната захар в Община Плевен от Сдружението раздаваха и информационни материали относно заболяването диабет.