Над 150 специалисти по спортна медицина взеха участие в конференция, организирана от плевенчанин

Спорт

22-11-2016, 14:55

Снимка:

БФС

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Темите бяха много интересни и полезни не само за лекарите на футболните отбори, но за спортните лекари въобще

XIV-та конференция по спортна медицина се проведе в София с участието на над 150 специалисти по спортна медицина, лекари и гости. По традиция домакин и организатор на събитието бе Медицинската комисия на Българския футболен съюз, чиито председател е небезизвестният плевенчанин д-р Михаил Илиев. Той е и бивш лекар на плевенския Спартак от 80-те години.

В конференцията взеха участие изтъкнати специалисти в областта на спортната медицина, както и лекарите на националните отбори по футбол - мъже, младежи, юноши, жени и аматьори. Сред участниците бяха и лекари на клубове от професионалния и аматьорски футбол.

Д-р Васил Василев и д-р Иван Василев от „Еуровита Спортсклиник“ изнесоха презентация на тема „Приложна анатомия на колянната става“, а изпълнителният директор на Анти-допинговия център д-р Виолета Заркова запозна участниците в конференцията с промените в забранителния списък за 2017-ма година. Сред темите на конференцията бяха: „Руптура на големия гръден мускул при спортисти”, „Актуализиране на функционалната диагностика на долен квадрант на тялото”, „Ролята на хипербарната оксигенация в комплексното лечение на спортния травматизъм”, “Комбинирана задна и предномедиална глезенна артроскопия – клиничен случай”, „Скринингови програми за превенция на внезапна сърдечна смърт при млади спортисти” и “Съвременни аспекти в диагностиката и лечението на мускулни травми във футбола”, представена от лекаря на „А“ националния отбор д-р Бисер Бочев.

"Щастлив съм, че отново събрахме толкова много лекари, специалисти по спортна медицина. Представители на водещите клиники в България и чужбина, също бяха тук. Всички присъствали ще получат сертификати за участие. Темите бяха много интересни и полезни не само за лекарите на футболните отбори, но за спортните лекари въобще. Иновациите в лечението, превенцията и възстановянето от трамвите са от ключово значение за всички нас. Благодаря на Българския футболен съюз за подкрепата към нашата комисия и спортната медицина“, заяви председателят на Медицинската комисия към БФС д-р Михаил Илиев.