Татяна Бонева по повод проваления конкурс "Мис Национален отбор 2016": Разочарована съм

Плевен Лайф

23-11-2016, 09:38

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Скандал с конкурса "Мис Национален отбор", финалът няма да се състои

"Шест месеца ние се подготвяхме - пренебрегвахме университет, семейство, всичко", сподели плевенчанката, която бе сред финалистките

Плевенчанката Татяна Бонева гостува в "Шоуто на Слави" по повод проваления конкурс "Мис Национален отбор". Заедно с нея бяха представителките на Враца и София. Както вече информирахме, събитието бе отменено от БНТ, след като група гражданки от феминистка организация изпратиха писмо, в което се твърди, че конкурсът е сексистки и нарушава правата на женитве.

Момичетата признаха, че са отделили половин година за подготовка и се почувствали безкрайно разочаровани, че три дни преди финала всичко приключва по този начин. По думите им участието им в конкурса е свързано изцяло с това да подкрепят българския спорт.

"Групата гражданки за мен са псевдофеминистки. Нямат точни аргументи за това защо са подали жалбата. Според мен това е целенасочено и е три дни по-рано преди конкурса. Ние трябваше да заминем на 17-ти в 12.00 часа. И се озовахме мотивирани и нахъсани с багажа пред стадион "Васил Левски", където беше сборното ни място, но в 12.00 ч. ни съобщиха, че няма да има конкурс, защото БНТ иска да ни излъчи, но по другата си телевизия и в друго време. И така постави нашата организаторка пред свършен факт. Тя има договори с трети лица и не може да поеме този ангажимент, да премести конкурса в последния момент. Ние не сме съгласни с това. Това е единственият смислен конкурс и заради това участваме в него", каза Татяна.

Момичетата са разочаровани, че от телевизията не са ги защитили, а са избрали по-лесния начин - да преместят конкурса.

"Чувствам се разочарована от партньора ни, който ни пренебрегна в последния момент. Чувствам се една красива жена, умна, която имаше част в нещо страхотно. Концепцията на конкурса е страхотна. Шест месеца ние се подготвяме, пренебрегваме университет, семейство, всичко... И за два дни - няма да има конкурс, който откъде е. Не го приемам", каза още Татяна, която изучва политически науки в НБУ е доброволец в референдума.