Продължава ловът на дрогирани и пияни шофьори в Плевен

Образувани са бързи производства срещу още двама плевенчани

На 21 ноември година във Второ РУ - Плевен е започнато бързо производство срещу 29-годишен плевенчанин, съобщават от МВР. На същата дата около 01:00 часа на кръстовището улица"Цар Самуил" с улица "Александър Стамболийски" при проверка с техническо средство "дрегер дръг чек 5000" е установено, че управлява "Ланчия" след употреба на наркотични вещества – метамфетамин. На водача е съставен акт за административно нарушение и е издаден талон за медицинско изследване.

Същия ден в Първо РУ - Плевен е започнато бързо производство и срещу 38-годишен плевенчанин. На 19 ноември около 19:15 часа в жк "Дружба" при проверка с техническо средство "Дрегер алкотест 7410" е установено, че управлява "Фолксваген Пасат" с концентрация на алкохол 1,88 промила. На водача е съставен акт за административно нарушение и е издаден талон за медицинско изследване. 38-годишният е задържан за срок до 24 часа.

И по двата случая е уведомен дежурен прокурор при Районна прокуратура – Плевен. За престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК продължават работа разследващи полицаи.