Ученичка на ПГРТО – Плевен с достойно участие в кулинарното състезание UniChef Juniour 2016

Над 50 участници от цялата страна се включиха в първия етап на състезанието, а сред тях и петима млади готвачи от Плевен

Виктория Цанкова от 11г клас, професия „Готвач“, на ПГРТО – Плевен участва във финалния етап на UniChef Juniour 2016 и се представи достойно, информират от гимназията!

UniChef Juniour е кулинарно състезание, където ученици, които се обучават в професионални гимназии с кулинарен профил  могат да покажат своята страст към храната и готвенето, както и да пренесат уменията, които са научили в класната стая, в кухнята на професионалния готвач. Най-добре представилият се ученик печели 500 лв. индивидуална парична награда + 1000 лв. ваучер за закупуването на професионално оборудване за училището.

Състезанието е разделено на 2 етапа. В първия етап (01-31.10.2016) всеки участник трябва да приготви свое ястие, използвайки професионалните серии на Knorr/Hellmann`s. Да се регистрира на www. unichef.bg и да качи снимка на ястието, заедно с неговата рецепта. Да сподели във Facebook, че участва в UniChef 2.0, да  популяризира  рецептата чрез бутон за споделяне и да събира лайкове  (точки). Десетте от участниците, събрали най-много точки, се включват във втория етап на кулинарната надпревара, като се състезават на живо по време на SIHRE в София (09-12.11.2016).

Над 50 участници от цялата страна се включиха в първия етап на състезанието, а сред тях и петима млади готвачи от плевенското училище: Весела Тодорова от 12а клас, Антонио Александров от 11а клас и Виктория Цанкова, Бахар Асан и Линда До от 11г клас.

"Освен на страницата на UniChef, ние имахме възможността да наблюдаваме на живо как те приготвят своите кулинарни произведения по време на демонстрационен урок в учебно-производствената ни база „Орион“. Весела ни впечатли с Пилешко пълнено филе с манатарки, Антонио – с  изключително впечатляващото Пълнено заешко бутче, гарнирано с конфи от диви гъби, оризови пелети и пюре от целина и земна ябълка, Бахар  –  с Пилешко филе с картофи, запечено с кашкавал и поднесено със зеленчуци, а Виктория  – с Авокадо със скариди в къри сос.  

Именно Виктория беше и един от десетте състезатели, събрали най-много точки от онлайн гласуването и поканени за участие във втория етап на състезанието за млади готвачи.

На 10 ноември 2016 г. на живо по време на SIHRE в София тя приготви ястието, с което спечели, като имаше на разположение само един час ( за 3 порции). Ястието и работата на всеки един от участниците  бяха оценявани от 3-членно жури в състав: Ласло Собалч, Жолт Варшеги и Робин Виляреал. Виктория се справи отлично със задачата, но не успя да се спечели кулинарната надпревара. Ние я поздравяваме за достойното представяне и й желаем бъдещи успехи!", информират от ПГРТО – Плевен на своя сайт.