Две нови наредби и промени в шест стари ще обсъждат общинските съветници

24 точки в ноемврийската сесия на Общински съвет - Плевен

Двадесет и четири точки включва предварителният дневен ред на редовната сесия на Общинския съвет, която ще се проведе днес в Конферентната зала на Община Плевен в сграда „Гена Димитрова”.

Съветниците ще гласуват предложения за изменения в Наредба № 7 на Общински съвет – Плевен, за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, Наредба № 15 за реда и условията за поставяне на преместваеми съоръжения на територията на община Плевен, Наредба № 1 за обществения ред и опазването на общински и други имоти за общо ползване, Наредба № 3 за обществения ред при използване на пътни превозни средства. Общинският съвет ще обсъди приемане на Наредба за финансово подпомагане на спортните клубове и Наредба за изграждане на елементите на техническата инфраструктура на територията на община Плевен.

На сесията ще бъде определен срок на валидност на разрешението за извършване на таксиметров превоз на пътници. Ще бъде разгледано и предложение за преместване на Дневния център за деца с увреждания и Дневния център за възрастни с увреждания от имот на ул. „Цар Самуил” № 55 в сградата на Дом за деца, лишени от родителска грижа, „Детелина”.