Поредно признание за Елизабет Оморегие (Видео)

Плевенчанката с нигерийски корени е фаворит за играч на кръга в Шампионската лига

Плевенчанката Елизабет Оморегие е сред трите номинирани състезателки за най-добър играч на 6-ия кръг от дамската Шампионската лига по хандбал.

Талантливата българка се разписа 7 пъти за своя тим Крим Меркатор срещу Ларвик (Норвегия). Лиза е с основен принос за важната победа на своите като гост с 36:31, която прати отбора в следващата фаза на надпреварата.

Европейската хандбална федерация публикува гласуване за играч №1 на кръга, като освен Оморегие претенденти за победа в престижната класация са Зита Жужански от унгарския FTC RC) и Филипа Иден от датския Есберг. Може да подкрепите Елизабет Оморегие на този ЛИНК

Междувременно eurohandball.com публикува обширен материал за Елзизабет, наричайки я "българската хандбална перла, която блести за Крим".

"В Словения определено ми харесва, а и България не е далеч. Семейството ми липсва, но хандбалът ми помага да се справям по-лесно", споделя Оморегие. През настоящия сезон тя е водеща фигура в Крим Меркатор на европейската сцена. Тимът се добра до основната фаза без да регистрира нито една загуба на собствен терен пред вярната си публика.

С 34 гола в 6 мача Оморегие пък е на пето място в списъка с най-добри реализатори в Шампионската лига. Тя определено е и най-голямата любимка на словенската публика, което е още по-голяма награда за положения труд.