Отличиха 29 плевенски деца в конкурса "Магията на доброто около нас"

Събитието се организира от РБ "Христо Смирненски”

По повод 100-годишнината от рождението на писателя Роалд Дал и по програма "Насърчаване на четенето чрез писане и театър", РБ "Христо Смирненски" обяви Регионален детски творчески конкурс под надслов "Магията на доброто около нас" /"The Magic of good around us". Вдъхновени от творчеството на любимия си автор, в конкурса се включиха значителен брой участници между 7 и 14 години от Плевен и региона, съобщават от бибилотеката. В своите 167 рисунки, 164 текста на български език и 72 текста на английски език, децата изразиха себе си и виждането си за това що е добро, как да го създаваме и пазим, и доказаха, че познават и обичат героите на Роалд Дал.

Компетентно жури от преподаватели по английски език, български език и литература, изобразително изкуство и художници оцени творбите на младите участници. В категориите: рисунка, разказ, есе и стихотворение бяха отличени двадесет и девет деца.

Заключителният етап на Регионалния детски творчески конкурс се състоя на 23 ноември 2016 г. от 17 ч. в Арт залата на библиотеката. Тържеството започна с изненада - откъс от книгата "Чарли и шоколадовата фабрика", драматизиран от четвъртокласниците при ПГПЧЕ с кл. ръководител г-жа Деница Горанова. Отличените участници представиха творбите си на публиката. Приятелството, добрите думи, обичта са символите, в които децата видяха вълшебството на доброто и го изразиха по своеобразен начин – чрез пъстроцветни рисунки, вълнуващи стихове, съдържателни есета, оригинални постери.

Младите таланти бяха наградени с книги и сертификати, връчени им от директора на РБ "Христо Смирненски" г-жа Аня Михова.