Двама плевенчани сред номинираните за най-добър атлет на България за 2016 г.

Тихомир Иванов и Андриана Бънова сред най-добрите тази година

Тихомир Иванов е сред номинираните за най-добър атлет на България за 2016 година. В анкетата гласуват спортни журналисти, които отразяват атлетиката у нас, екипът на списание "Атлетика" и www.atletikabg.com, както и атлетически експерти.

Тишо се превърна в най-успешно представилият се българин в олимпийски финал в скока на височина при мъжете, нареждайки се на 10-то място в Рио де Жанейро това лято. В дебюта си на олимпийски игри Иванов на два пъти изравни личния си рекорд от 229 сантиметра. През тази година талантът регистрира и пета позиция във финала на Европейското първенство в Холандия, како и сребърен медал на турнира от сериите "Премиум". Освен това, плевенчнаинът стана шампион на България при мъжете в зала и на открито.

Плевенчанката Андриана Бънова също е сред номинираните в анкетата. През тази година тя завоюва бронзов медал на троен скок на Балканиадата по лека атлетика в зала за жени и мъже в Истанбул, Турция.

На www.atletikabg.com може да гласувате за Тихомир Иванов или Андриана Бънова, както и за някой друг от номинираните атлети, сред които са Ивет Лалова, Мирела Демирева, Габриела Петрова и други. Десетката на феновете ще формира един от гласовете, които ще се прибавят към вота на експертите. Номинираният атлет, който събере най-много гласове от вота, ще бъде обявен за любимец на феновете за 2016 година.