РИОСВ – Плевен се включи в Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Проведени бяха инициативи в три учебни заведения и една детска градина

РИОСВ – Плевен се включи в Европейската седмица за намаляване на отпадъците и проведе инициативи в три учебни заведения и една детска градина в Плевен. В периода 21 - 24 ноември се състояха беседа, презентация и прожектиране на анимационно филмче за разделно събиране на отпадъците. "Екопак България" предостави безплатни книжки с образователно съдържание, които бяха подарени на децата.

На 21 ноември на ученици от четвърти клас в ОУ "Христо Ботев" беше представена презентация на тема "Рециклирането: Втори шанс за природата". За всеки ученик имаше и подарък книга - "Ти можеш да спасиш планетата".

На 22 ноември с ученици от пети клас в НУ "Лазар Станев" бе проведена беседа на тема "Как да намалим образуването на отпадъци и различни начини за повторната им употреба". Учениците получиха подарък книга.

На 23 ноември на малчугани от първи и втори клас от ОУ "Васил Левски" им бе представено анимационно филмче за разделно събиране на отпадъците "Харти, Стък и Пластика". Те получиха книгата "Как се срещнали повелителите на рециклирането и боклук страшен и как станали приятели".

На 24 ноември РИОСВ - Плевен гостува на ДГ "Калина" в Плевен. Пред децата бе представено анимационно филмче за разделно събиране на отпадъците и книжката "Приказка за юначета с празни тумбачета". Децата от своя страна поздравиха експертите от екоинспекцията с песнички и танци, като бяха облечени с изработени дрехи от отпадъчни материали. Те представиха изложба от изработeни от тях материали от отпадъци. Някои от тях бяха подарени на екоинспекцията.