"Пепи Петров и приятели" разтърсиха ефира на БНТ

Плевенските музиканти зарадваха зрителите на "Иде нашенската музика"

Наскоро създадената музикална формация "Пепи Петров и приятели" гостува в популярното предаване "Иде нашенската музика" по БНТ. Плевенските музиканти дадоха всичко от себе си и успяха да зарадват зрителите с няколко фолклорни изпълнения. Музикантите представиха "Полъх от Тракия", "Хубава Елица" и "Спомен" и демонстрираха нагледно таланта си в ефира на националната телевизия.

Формацията е създадена от младия акордеонист Петър Петров, който гостува за втори път в предаването на БНТ. Той сподели пред водещите Даниел Спасов и Милен Иванов, че след завършването си на музикалното училище записал право и продължил с него, в момента учи във Велико Търново. "Музиката обаче никога не ме остави, не я оставих и аз нея. Затова създадох тази фолклорна формация", разказа Пепи Петров, допълвайки, че винаги е искал да бъде универсален музикант и да свири всичко.

В състава са Ивайло Флоров, Дейвид Иванов, Златко Буров, Филип Ружинов, Лина Мачева. Гост солист на формацията в ефира на БНТ бе Владимир Величков.

"В тази формация ни обедини универсалното музикално мислене, различността и младостта", отбеляза талантливият Пепи Петров.