Отвлякоха 17-годишна плевенчанка!

В хода на разследването са установени лица, съпричастни към престъплението – 19-годишен и 23-годишен от Буковлък

На 27 ноември 2016 годинта в 16:10 часа чрез тел.112 в полицията е получен сигнал от 37-годишна плевенчанка. Жената е обяснила, че на същата дата около 14 часа в град Плевен от улица "Тотлебен" неизвестни чрез използване на физическа сила отвлекли дъщеря й - 17-годишна, като я качили против волята ѝ в лек автомобил - неустановена марка, и се отправили в неизвестна посока. За престъпление по чл. 142, ал.2, т.3 от НК е образувано досъдебно производство.

От проведените оператинвни действия, отвлечената е намерена в 17 часа от служители на Първо РУ - Плевен в дома 23-годишен в село Буковлък. Непълнолетната е открита в добро здравословно и психическо състояние, без следи от насилие. Отведена е в полицията за изясняване на случая.

В хода на разследването са установени лица, съпричастни към престъплението – 19-годишен и 23-годишен, и двамата от село Буковлък. Задържани са за срок до 24 часа. Продължават работа разследващ полицай и служители от криминална полиция. Полицейските действия са под ръководството на прокурор.