Хванаха още трима дрогирани шофьори да обикалят плевенските улици

Водачи от Плевен, Садовец и Славяново отиват на прокурор - единият предал марихуана на униформените

Още трима дрогирани шофьори бяха хванати да обикалят плевенските улици, информират от пресцентъра на МВР.

На 28 ноември в Първо РУ-Плевен е образувано досъдебно производство срещу 21-годишен плевенчанин. На 26 ноември около 10 часа на улица "Вит" е управлявал лек автомобил "Опел-Астра" след употреба на упойващи вещества – амфетамин. Проверката е извършена с техническо средство "Дрегер друг тест-5000".

Същия ден е започнато бързо производство и срещу 19-годишен от Славяново. На 25 ноември около 22 часа на улица "Гривишко шосе" в Плевен при полицейска проверка с техническо средство "Дрегер друг тест-5000" е установено, че управлява „Фолксваген Голф“ след употреба на канабис. Образувано е бързо роизводство. В хода на проверката и последвал личен обиск съгласно чл.80 от ЗМВР, младежът е предал с протокол за доброволно предаване 4 полиетиенови топчета с приблизителни размери 2х2см., съдържащи суха, зелена тревиста маса - марихуана. Назначени са експертизи.

На 28 ноември във Второ РУ-Плевен е започнато бързо производство и срещу 24-годишен от село Садовец. На същата дата около 01:00 часа на улица "Крали Марко" в Плевен е управлявал лек автомобил "Алфа Ромео 166" след употреба на упойващи вещества – амфетамин. Това е констатирано по законен ред при проба с техническо средство "Дрегер друг тест-5000".