Георг Спартански: Високите резултати на Випуск 2016 са атестат за потенциала на студенти и преподаватели

"Със сърце за Плевен и с Плевен в сърцето!”, завърши приветствието си кметът

С предаване символите на Медицинския университет, празнично шествие и поднасяне цветя пред Вечния огън на Параклиса мавзолей „Св. Георги Победоносец” започна днес тържествената промоция на младите лекари от Випуск 2016 на плевенската Алма Матер.

Средният успех на 85-те абсолвенти от България, Македония, Молдова и Украйна е 5.20, двадесет и двама са отличниците. Първенец на випуска е д-р Йордан Христов, завършващ с пълно отличие.

Тези успехи са атестатът за потенциала на студентите и високото качество на обучение в Медицински университет - Плевен, каза в обръщението си кметът Георг Спартански, който беше сред гостите на събитието. Той пожела на младите лекари никога да не забравят Хипократовата клетва и да не позволят рутината да победи едни от най-важните качества на един медик - хуманността и всеотдайността към професията.

Преди броени дни бях отличен като Кмет на годината в категорията „Инвестиции в здравеопазването”. Ще повторя казаното тогава - тази награда не е моя, тя е на всички в тази зала, на всички в Плевен, които са се посветили на човешкото здраве, инвестират в него, използват най-върховите постижения не медицинската наука и технологии.

Вярвам, че където и да поемете по своя професионален път, ще запазите най-хубавите спомени за студентските години и за Плевен. Помнете и моето послание - „Със сърце за Плевен и с Плевен в сърцето!”, завърши приветствието си кметът.

Сред останалите гости на събитието бяха председателят на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев, който е и възпитаник на плевенския Медицински университет, председателят на Общинския съвет Мартин Митев, писателят Георги Данаилов.