Спартак изпусна Септември след зрелищно 3:3 в София

Плевенчани изпуснаха да победят един от лидерите във Втора лига

Спартак (Плевен) и Септември направиха зрелищно 3:3 в София! Двубоят бе от 16-ия кръг на футболното първенство на Втора професионална лига и се игра на едноименния стадион в столичния квартал "Драгалевци".

Григор Долапчиев изведе спартаклии в 20-ата минута, а домакините изравниха в 37-ата чрез Георги Купенов възстанови равенството. В самия край на първата част Емил Петров даде отново гол преднина на Спартак. В 77-ата минута Стефан Аджов направи 2:2, но радостта на домакините бе кратка. В 85-ата Стефан Христов се разписа за 2:3. И точно когато възпитаниците на Бойко Цветков бяха готови да се поздравят със своя седми успех през кампанията, Даниел Пехливанов спаси Септември, бележейки за 3:3 в 89-ата минута.

Припомняме, че на 6 август двата отбора премериха сили в двубой от първия кръг на първенството. Тогава на стадион "Плевен" Спартак понесе тежко поражение – 0:4, а днес "синьо-белите" изпуснаха шанса да вземат сладък реванш срещу втория в подреждането на Втора лига.

За спартаклии предстои още един мач до края на годината. На 10 декември, събота, приемат Поморие, след което предстои зимна пауза в първенството до края на февруари.